– Vanskelig med julebukk etter ministeruttalelse

433px-godt_nytaar_blds_05648

FRYSJA: Han er nedtrykt, Glenn Gøran Nehdelaget(49), leder i PATTRIOTISK JULEBOKKLUBB. Mye av gleden, ja, forventningen til å opprettholde den gode, patriotiske norske skikken julebukk er borte. Og det på grunn av Sylvi Listhaug. Forvirret? Det er Glenn Gøran også.

– Altså, misforstå meg rett, jeg elsker Sylvi, men uttalelsen hennes om at vi i Norge drikker alkohol (check), spiser svinekjøtt (check) og viser ansiktet, den kunne jeg spart meg for, i alle fall det siste, mumler Glenn Gøran bak julebukkmasken, som han har brukt mye av 2016 på å konstruere.

– Her synes jeg hele Norges beste minister kunne ha presisert at det var lakentroll og sotrør som skulle vise ansiktet, ikke nordmenn, slår Nehdelaget bestemt fast.

– Det må gå an å gjøre forskjell på folk ut fra religion og etnisk opprinnelse uten at man skal skrike ut om rasisme og diskriminering, synes Glenn Gøran.

Helt siden 2015 har Glenn Gøran og kameratene i PATTRIOTISK JULEBOKKLUBB gått julebukk og gledet mange av beboerne i Oslos nordøstlige bydeler. Før dette hadde de sin egen MC-klubb, så Glenn Gøran er et typisk organisasjonsmenneske og en som yter for fellesskapet.

– Ja, det er utrolig hvor mange som synes det er hyggelig å få noen spritfulle, tatoverte menn på besøk i romjula, smiler Glenn Gøran.

Kommer Glenn Gøran og PATTRIOTISK JULEBOKKLUBB til å gå julebukk i 2016 likevel?

– Ja, men det blir liksom ikke det samme når vi må vise ansiktet. Litt av poenget blir borte når alle vet at det er deg, liksom, avslutter Nehdelaget.

 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s